Thursday, March 28th, 2024

Panama (2022)

2022 tarihli bir Amerikan aksiyon gerilim film izle olan yapım Mark Neveldine tarafından yönetilmiştir. Başrolünde Mel Gibson ve Cole Hauser bulunmakta, yan oyuncuları arasında Kate Katzman, Charlie Weber, Jackie Cruz, Victor Turpin, Simon Phillips, Kiara Liz ve Mauricio Hénao gibi isimler yer almaktadır. Yapımda eski bir askerin Panama’ya giderek bir silah ticaretini tamamlaması için verdiği mücadele anlatılır. Ancak bu esnada Amerika’nın Panama işgaline dahil olur ve siyasi gücün gerçek yüzünü öğrenir. Yapım, Amerika’nın 1989 yılında Panama’ya yaptığı müdahaleden esinlenmiştir. 1989 yılında Amerika hem yıkılmış olan Sovyet etkisini tamamen ortadan kaldırmak, hem Panama’dan Amerika’ya akan uyuşturucu ticaretinin önüne geçmek hem de Panama Kanal Bölgesini korumak amacıyla Panama’ya savaş ilan ederek askeri müdahalede bulunmuştur. Yaklaşık 3000 sivilin hayatını kaybeden savaş hemen hemen bir ay sürmüş ve Panama’nın halkının lideri olarak bilinen Manuel Noriega güçten düşürülmüştür.

James Becker (Cole Hauser) eski bir Amerikan deniz piyadesidir. Milli duyguları oldukça fazla olan James, katıldığı savaşlarda ve çatışmalarda müziksiz yapamayan gözü dönmüş bir askerdir. Ancak eşini kaybetmesiyle kapıldığı duygular dolayısıyla depresyona girer. Girdiği depresyondan ötürü askerlik hayatına geri dönemez. Sık sık baldızı Tatyana (Kate Katzman) ile birlikte eşinin mezarını ziyaret eder. Her ziyaretinde sarhoş olan James’in kurtuluşu için bir yol gözükmez. Her halükarda her ne kadar toparlayamasa da Stark (Mel Gibson) ismindeki savunma sanayi yüklenicisi James’in artık oyuna geri dönmesi gerektiğini düşünmektedir. Stark, Panama’nın mevcut başkanı olan Manuel Noriega’yı uyuşturucu ve birtakım diğer suçlarla ilişkilendirmek istediğinden dolayı Becker’i bu amaçla işe alır. Becker, bir uyuşturucu çetesine sızdıktan sonra işi bir gazinoda devam eder. Görevi esnasında ufak tefek romantik yakınlaşmalar yaşayan Becker, bu durumdan etkilenmediği gibi hiçbir kadın ölen eşinin yerini tutamaz.

Öte yandan, Becker’in görevi devam ederken Stark’ın asıl amacının ne olduğunu anlar. Stark, CIA için çalışan gizli bir ajandır. Amacı ise Amerika’nın Panama işgalini haklı göstermektir. Manuel Noriega’yı Amerika’ya karşı silahlanıyormuş gibi göstermeye çalışan Stark, Noriega’ya sattığı silahları kullanarak Amerikan sivilleri öldürür. Bunun üzerine dönemin başkanı George W. Bush, eline geçen bu fırsatı kullanarak Panama’ya film iAmerikan vatandaşlarını öldürdüğü gerekçesiyle savaş açar. Becker, kendini bir anda bir savaşın içinde ve savaşın baş aktörü olarak bulur. Eşi öldükten beri savaşa geri dönmek isteyen Becker, karşılaştığı bu siyasi entrikaya sıcak bakmaz ve Stark’ın kendisini tuzağa düşürdüğünü anlar.

https://www.fullhdfilmizlesene.pw