Saturday, April 27th, 2024

Balıkçı Kenan: Halkımız bol ve ucuz olan balığı tercih etsin

Bu sene balık sezonunun açılmasıyla birlikte denizlerde bolluk ve bereket olduğunu ifade eden Türkiye Deniz Canlıları kurucusu Kenan Balcı: “Geçmiş senelerdeki balık bolluğu bu senede yaşanıyor. Havaların soğumasıyla birlikte beklediğimiz seviyeye ulaştık. Palamut, hamsi, lüfer bolluğu yaşıyoruz.” dedi.

FİLMLERE KONUK OLAN BALIKLAR BU MÜZEDE

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin bu haftaki konuğu gazeteciler oldu. İçerisinde binlerce deniz canlısının bulunduğu müzeyi ziyaret eden gazeteciler, ardından sezon balıklarının tadına baktı. İçerisinde katkı maddesi olmayan tek ilaç olduğuna vurgu yapan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı: “Bugün kıymetli gazeteci arkadaşlarımızı müzede ağırladık. Onlara balık ikram ettik. Denizlerin önemini anlattık. Cumhuriyetimizin 100. Yılında yarım asırdır hizmet veren müzedeki balıkları inceleme fırsatı buldular. Müzemiz Beylikdüzü’nde. Girişleri ücretsiz. Büyük, küçük herkesin gezip görebileceği bir müze. Televizyonlarda izlediğimiz, belgesellere konu olan deniz canlılarının gerçeği bu müzede. Herkesi bekleriz” diye konuştu.

32 ÇEŞİT BALIK VAR

Sezonla ilgili değerlendirmedede bulunan müze kurcusu Kenan Balcı: “Sezon açıldı. Denizlerde palamut, hamsi ve lüfer bolluğu var. Havalar soğudukça bu bolluk daha çok artacak. Fiyatlar daha da düşecek. Sağlık için herkes balık yemeli. Denizlerimizden çıkan 32 çeşit balık var. Hamsisinden, kalkanına. Kalkanından, kılıç balığına. Herşey mevcut. Bu balıkların hepsinin damak lezzetide birbirinden çok farklı” ifadelerini kullandı.

BOL VE UCUZ OLAN BALIĞI TERCİH EDİN

Özellikle bol olan balıkların tercih edilmesi gerektiğini söyleyen, Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı: “Halkımıza şu önerim var. Bol ve ucuz olan balıkları tercih etsinler. Çünkü bol olan, ucuz olan balık akın yapmıştır. Nerde yakın balıkçı varsa halkımız onu tercih etsinler. Çünkü her yerde taze ve ucuz balık mevcut. Denizler bizim tükenmeyen madenlerimiz. Ekmeden biçtiğimiz tarlalarımız. Onlara evimiz gibi bakmalıyız. Temiz tutmalıyız. Gelecek nesillere de bu güzel nimetlerden faydalanması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor” dedi.

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün: Herkesin balık yemesini tavsiye ediyorum. Bugün kılıç balığı yiyoruz. Balıkçı Kenan keserken hayran kaldım. İçinde kılçık yok.

İbrahim Keskin: Balık benim olmazsa olmazımdır. Hem yemesini hem tutmasını severim. Ayda 4-5 kere balık tüketiyorum. Damak tadım neyse o gün onu yiyorum.

Ercan Kutlu: Balıkla çocukluğumdan beri aram çok iyi. Ayda 8-10 kez balık yiyoruz. Çocuklarımıza, torunlarımıza özellikle balık götürmeye çalışıyoruz. Mevsim balıklarını tercih ediyorum. Bol olan ucuz olan balığı tercih ediyoruz.

Nuri Saatçi: Rabbim denizlerimize bolluk bereket versin. Yaşamımızda balığın çok önemi var. Herkese balık tavsiye ediyorum.

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni ziyaret eden gazeteciler programın sonunda kılıç balığının tadına baktılar.