Thursday, April 25th, 2024

12 Cesur Yürek Sahalarda

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda Türkiye Erkekler sandalye basketbolda çeyrek final vizesini garantiledi. 12 cesur yürek Tokyo çeyrek finaline çok çalışarak, canlarını dişlerine takarak kalmayı hak etti. 2020 Tokyo Paralimpik oyunları erkekler tekerlekli sandalye Basketbol A grubunda yer alan Türkiye, dördüncü maçında Milli takım grupta, Güney Kore ve Kanada’dan sonra Kolombiya’yı da mağlup etti. Kolombiya’yı 80-38 yenerek çeyrek finale çıkmayı garantiledi. Tek yenilgisini İspanya karşısında aldı Ay-Yıldızlı ekibimiz. Gruptaki son karşılaşma öncesi çeyrek final vizesini almayı başardı.

Türkiye gruptaki son maçını da yarın Japonya ile gerçekleştirecek. TSİ 08.45’te ev sahibi olan Japonya ile karşılaşacak. Musashino Forest Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğini 15-8 önde tamamlayan milliler, soyunma odasına da 37-21 önde gitti. Üçüncü çeyrekte aradaki farkları iyice açan Türkiye, final periyoduna ise 64-28 üstünlükle girdi.  betpas giriş

Ay-yıldızlı ekip rahat bir oyun sergilediği içi son çeyrekte de üstünlük kurarak karşılaşmayı 42 sayı farkla 80-38 kazandı. Müsabakanın en iyi skorer ismi ise milli takım adına 19 sayı atan Özgür Gürbulak oldu.

Karşılaşmaya Özgür Gürbulak Yön Verdi

Özgür Gürbulak 30 Nisan 1981 İzmir doğumludur. Tekerlekli sandalye basketbol oyuncusu olan Özgür, Galatasaray tekerlekli sandalyesi basketbol takımında ve de aynı zamanda milli takımda oynamaktadır. Dünya Şampiyonası’nda turnuvanın en skorer ikinci ismi olan kişi olarak öne çıkmıştır. Sayı kralı olduğu Avrupa Şampiyonası’nda En Değerli Oyuncu Ödülünü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir