Thursday, March 28th, 2024

Yılın en başarılı genç doktoru Sevinj Yusifova’dan çarpıcı açıklamalar

Türkiye’de farklı sektörlerden en iyi isimlerin belirlendiği ‘Altın Kalite Ödülleri’ sahiplerini buldu. Ödül töreninde tıp dalında en başarılı doktor ödülü Sevinj Yusifova’ya verildi. Tören sonrasında kısa bir konuşma yapan Yusifova “Bu ödülü Pandemi döneminde hayatlarını kaybeden doktor arkadaşlarım ve tüm sağlık çalışanları için alıyorum” diyerek gönülleri fethetmişti.

Bizde bu başarılı doktorumuzu daha da iyi tanımak adına okurlarımız için bir röportaj hazırladık.

Merhaba Sevinj Hanım, Sizi Tanıyabilir Miyiz?

Merhaba! Ben Dr. Sevinj Yusifova. O.O. Bogomolets Ulusal Tıp Üniversitesi’ni birincilik derecesi ile bitirip doktor ünvanımı aldım. Sonrasında Shupyk National Academy of Postgraduate Education’ın atadığı Kiev’in en büyük hastanesinin Genel Cerrahi bölümünde uzmanlık derecem için başlangıç yaptım.

Uzmanlık sürecimin son 6 ayını İstanbul’da bulunan Medistate Kavacık Hastanesi’nde akademimin gözetimi altında staj yaparak tamamlayıp operatör doktor ünvanımı aldım.

Yetkinliklerimi Bariatrik (Obezite) Cerrahisi alanında geliştirmek istediğim için, staj yaptığım süreçte hastaların ameliyat öncesi ve sonrası olmak üzere hem psikolojik hem de beslenme süreçlerinde bir doktor olarak alanlarına yetkinliklerimle faydalı olabilmek adına yaşam ve beslenme koçluğu altında Türkiye’de ve yurtdışında olmak üzere birçok eğitim ile gelişim sürecimi destekledim. Cerrahi operasyonlar ve sonrasında devam eden beslenme süreçleri ile ilgili eğitimler ve gelişim süreçleri ile her sene ilerlemekte olan tıbbi süreçleri ekibimle birlikte yakından takip ediyorum.

Yaptığınız Çalışmalar Ve İş Temponuzdan Bahseder Misiniz?

Yoğun bir çalışma tempom olduğunu söyleyebilirim. Özel bir hastanede Obezite Cerrahisi Bölümünde Bariatrik Operasyon geçiren hastalarımızın sağlıklı yaşam takiplerini gerçekleştirmekteyim. Aynı zamanda Türkiye’de ilk ve tek konsept olan Your Medical Coach kurumumuzda Sağlıklı Beslenme ve Yaşam ekibimle birlikte danışanlarımızın takibini gerçekleştirmekteyiz. Henüz daha yeni açtığımız YMC’de danışan kabulüne başladık Eylül’de ise açılışımızı gerçekleştireceğiz. Bu haberi de ilk sizlerle birlikte paylaşmış olalım.

Bu ilk haberi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz. O zaman sizden Your Medical Coach hakkında biraz bilgi rica edebilir miyiz?

Your medical coach sağlıklı yaşam ve beslenmeye dair aradığınız tüm özelliklerin tek çatı altında toplandığı kuruluştur. 4 kişi olduğumuz ekibimizde ayrıca benimle birlikte 3 diyetisyen takım arkadaşım daha bulunmakta. Sizlere sağlıklı yaşam ve beslenme desteği sağlamanın yanında medikal cihazlarımız ve kişiye özel spor antrenmanlarıyla da size tam olarak iyi bir yaşam sunmayı amaçlıyoruz.

 

Obezite cerrahisi alanında çalışmalar yaptığınızdan bahsettiniz. Bu alanda Okuyucularımızında merak ettiği birkaç konu Olabilir. Sizden kısaca Obezite Cerrahisi alanında gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi verir misiniz?  

Tabi ki. Bu alanda kullanılan 3 yöntem vardır. Tüp Mide Operasyonu, Mide balonu ve Mide Botoksu Uygulaması. Kısaca size bu işlemlerden bahsedecek olursam;

İlk olarak Tüp Mide Operasyonu, midenin büyük kurvatur kısmının büyük bölümünün çıkarılarak mideye tüp şeklinin verildiği bir tür parsiyel gastrektomi operasyonudur. Hacim kısıtlayıcı bir yöntem olup  BKI’si 35 ve üzeri olan hastalarda uygulanır. Mide balonu, hekimler tarafından endoskopi işlemiyle mideye yerleştirilen silikon bir balondur. Günümüzde obezite ile savaş noktasında genel cerrahlar mide balonu uygulamasını gerçekleştirmektedirler. Vücut kitle indeksi 25 ve üzeri olan, obezite cerrahisi operasyonlarını tolere edemeyecek veya bu özelliklere sahip oldukları halde cerrahi girişim uygulanmasını istemeyen veya obezite ameliyatı öncesi kilo vermesi gerekenler için uygun olan bir silikon balondur. Endoskopik olarak mide içine uygulanan bu uygulama yine aynı etki ile mide kaslarının kasılmasına engel olur ve böylece mide boşalması güçleşir. Bu sayede tokluk hissi daha uzun süre olur, hasta daha düzgün ve daha hızlı kilo verir. Ayrıca yine mide içine endoskopik yöntemle uygulanan bu yöntem mideden normalde salınan açlık hormonu salınmasına engel olarak çift etki ile tokluk hissi oluşturur. Yani bu sayede hem mide kasılmasına engel olur, hem de açlık hormonunun salınmasını azaltarak midede ciddi bir tokluk hissi oluşturur.

Operasyon Sonrasındaki Süreç Nasıl Oluyor Peki?

Operasyon sonrasında hastalarımızın Hastanemizde işlemlerine göre yatış takipleri başlamakta. Bu süreçte düzenli olarak departman ekibimizle hastalarımızın rutin kontrollerini gerçekleştirmekteyiz. Öncesinde ve sonrasında danışanlarımızın detaylı vücut analizlerini de alarak kişiye ve operasyona özel beslenme listelerini diyetisyen ekibimizle birlikte de hazırlamakta ve tüm titizlikle beslenme takiplerini gerçekleştirmekteyiz.

Bilgilendirici röportajınız ve samimiyetiniz için çok teşekkür ederiz Sevinj Hanım. Son olarak size kontrole gelmek isteyen veya danışmanlık hizmeti almak isteyen hastalarınız sizlere nasıl ulaşabilir?

Bana ve ekibime web sitemiz üzerinden, Instagram adresimizden veya Whatsapp adresimiz üzerinden ulaşıp bizlerden bilgi alabilir ve ön görüşmelerimiz sonrasında da danışmanlık hizmeti alarak yepyeni bir yaşama ilk adımı atabilirler.