Saturday, April 27th, 2024

Kök-Süz tiyatroseverlerle buluşmak için gün sayıyor

Genç ve kolektif yapısıyla bu yıl kurulan “Tiyatro Epifani” Kök-Süz adlı ilk oyunlarını tiyatroseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşıyor.

 

Gökhan Kutluer tarafından kaleme alınan “Türkiye’den Gitmek” adlı kitabından uyarlanan “Kök-Süz” adlı oyunu tiyatro sahnesine Seranay İduğ uyarlarken oyunun yönetmenliğini B. Çağlar Barikan üstlenirken Seranay İduğ’da sahneliyor.

“Tiyatro Epifani” Kök-Süz adlı oyunlarıyla yaşadığı ülkede mutlu olamayıp göç etmeyi planlayan insanlara ışık tutmayı amaçlarken aslında günümüz Türkiye’sine de ışık tutuyor.

 

Kök-Süz adlı oyunun konusu

 

Gökhan Kutluer’in Türkiye’den Gitmek adlı kitabından uyarlanan oyun, düzenini bozarak başka ülkelere gitmeyi ve insanları tanımayı konu almaktadır.

Göç edenlerin yeni bir yerde, yeni bir yaşamda yaşadığı sorunlar acaba doğduğu ve iz bıraktığı topraklardan tüm bağlarını koparmaya yetecek mi?

Oyun, gitmeye hazırlanırken gittiğinde, uyum problemi yaşadığında, özlediğinde, gittiği yerde aradığını bulamadığında ya da bulduğunda bir insanın neler yaşadığını anlatmaktadır.

Tüm mesele aslında karar verebilmektedir. Gitmeye karar veren biri kalanlardan ne kadar uzaklaşabilir? Ya da gittiği yerde bıraktıklarını ne kadar unutabilir? Bu bir göç hikâyesidir. Gitmeye karar vermek; sevenlerini ve sevdiklerini bırakabilmek, düzenini ve alışkanlıklarını peşi sıra götürmemek demektir. Peki, insan giderken tüm bunları bir bavula sığdırabilir mi? Oyun bu girdap içindeki isimsiz karakterimizin başına gelenlerin, gelecek olanların ve de kaygılarının çırpınışlarını anlatmaktadır.

 

Kök-Süz oyununun sahnelenme tarihleri

 

09 Aralık 2023 – 20:30 – Tatavla Sahne

22 Aralık 2023 – 20:30 – Tatavla Sahne

 

Biletler: tiyatrolar.com.tr

Bağlantı Linki:

https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/kok-suz

 

Oyun Künyesi

Orijinal Adı

Türkiyeden Gitmek

Yazan

Gökhan KUTLUER

Uyarlayan

Seranay İDUĞ

Yönetmen

  1. Çağlar Barikan

Yönetmen Yardımcısı

Andrei GRITCU

Reji Asistanı

Ecenur ERTÜRK, Alya ÇELİK

Dramaturgi

Seranay İDUĞ

Teknik Asistan

Cemre GÖZÜTOK

Müzik Tasarım

Ali Murat KARAASLAN

Kostüm Tasarım

Canan ALTAY

Dekor ve Işık Tasarım

Behrem BALTAŞ

Afiş Tasarım

Volkan BURNAZ

Oyuncu

Seranay İDUĞ